В малкото великотърновско село Правда резултатът от пандемията е липсата на личен

...
В малкото великотърновско село Правда резултатът от пандемията е липсата на личен
Коментари Харесай

Стотици жители на великотърновско село са без личен лекар

В малкото великотърновско село Правда резултатът от пандемията е неналичието на персонален доктор, предава. Близо 600 са жителите, на които им се постанова да пътуват до прилежащия град Горна Оряховица, с цел да получат здравни грижи. 

Според кмета Венета Василева мнозина млади пътуват до прилежащия град, само че преди години е имало персонален доктор, който е правил първоначални прегледи и елементарни операции. " Всичко стартира с пандемията, когато възрастните хора или стопираха да вървят на доктор, или го правеха доста по-рядко. След това персоналният доктор, който обслужва популацията в селото, се опита да възвърне визитите, само че беше безсмислено. Много младежи направиха избор да не употребяват услугите му. Хубаво е, че се резервираха профилактичните прегледи, за които няколко пъти в годината здравна лаборатория взема на място кръв ", съобщи тя.
По думите ѝ най-трудноподвижните хора се посещават в домовете им в акциите за профилактичните прегледи. " Нямаме възрастни хора, които не са обгрижвани от родственици или познати. При избран брой пациенти персоналните лекари би трябвало да бъдат задължени да открият кабинет в съответното обитаемо място ", счита Василева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР